Porsche Panamera som hybrid

Dr. Ing. H. c.F. Porsche AG vil lancere den nye Porsche Panamera ikke kun med benzinmotor men også med hybridteknologi.

En Gran Turismo med optimeret brændstoføkonomi.

Den firedørs Gran Turismo Porsche Panamera kommer til at have Porsches typiske sportige køredynamik samt mange af de komponenter, som også vil være at finde i Porsche Cayenne Hybrid. Porsche Cayenne Hybrid kommer på markedet i slutningen af dette årti og vil takket være en helt nyudviklet fuld-parallel-hybrid have et estimeret brændstofforbrug på blot 9 liter/100 km, svarende til mere end 11 km. pr. liter.

3699_large.jpg

Den nye Porsche Panamera bliver den første firedørs sportsmodel, der kan tilbyde den særdeles brændstoføkonomiske fuld-parallel-hybrid. Samtidig kommer Porsche Panamera til at nyde godt af erfaringen fra Porsche Cayenne Hybrid.
Det nyudviklede fuld-parallel-hybrid-system består hovedsageligt af batterienheden, der er placeret i bagagerummet, pakken med elektronikstyring samt hybridmodulet, der består af en ekstra kobling samt en elektrisk motor og er placeret mellem motor og gearkasse. Afhængigt af køreforholdene veksler hybridmodulet selv mellem forbrændingsmotoren og den elektriske motor eller kombinerer begge køresystemer, så de herved fungerer som en helhed. Således kan Porsche Panamera køre såvel elektrisk helt uden udslip som på den konventionelle måde vha. benzinmotor.

Den fjerde modelrække fra sportsvognsfabrikanten i Stuttgart er desuden i besiddelse af en række andre slående features. Det brede og flade karrosseri råder over dynamiske proportioner og muskulært design, der giver et både sportigt og kompakt look. Pladsen i kabinen giver en helt ny rumfølelse. De to sportige og komfortable bagsæder har masser af plads over hovedet og sikrer således de voksne passagerer en afslappende og komfortabel rejse. Samtidig kan de stadig fra bagsæderne opleve en sand Gran Turismos ydelse og fart.

I det moderne og elegante cockpit, hvor den høje kvalitet skinner igennem i samtlige materialer, kan køreren nyde de sportige og umiskendelige køreegenskaber, der karakteriserer enhver Porsche. Den nye Porsche Panamera får verdenspremiere i 2009 og vil i første omgang blive introduceret med de gængse kørekoncepter. Hybridversionen vil først følge senere - afhængigt af markedssituationen.