Gratis Prius-parkering

Toyota lancerer gratis parkering i danske storbyers p-huse
Gratis Prius-parkering Toyota lancerer gratis parkering i danske storbyers p-huse

picture.picture
Parkér din Prius gratis i københavnsk parkeringskælder.


Toyota har valgt at tage et utraditionelt skridt i kampen for at fremme interessen for miljørigtige biler. Toyota har lejet en af de mest attraktive og centrale parkeringspladser og reserveret den til ejere af den miljørigtige hybridbil Toyota Prius.

”Der ses efterhånden eksempler på, at miljøbevidste bilister tilgodeses på den ene eller den anden måde. For eksempel  kan delebiler parkere gratis i store dele af København”, fortæller René Mouritsen, Informationschef i Toyota Danmark A/S. ”Vi vil med denne aktivitet gerne tilgodese de bilister, der har valgt at køre i en af verdens mest miljørigtige biler. Derfor har vi som et forsøg investeret i en parkeringsplads, som vi kvit og frit stiller til rådighed for Prius-ejere”.

Parkeringspladsen i parkeringskælderen på Israels Plads er tydeligt markeret, så ingen er i tvivl om, at det er en Prius-parkering. Ved ankomst skal man blot anvende opkaldsknappen på betalingsstanderen, så vil personalet orientere om proceduren. Det er ikke praktisk muligt at reservere en plads på forhånd, men skulle pladsen allerede være optaget, vil der – om muligt – blive fundet en alternativ plads ligeledes uden beregning.

Toyota er førende inden for udvikling, produktion og salg af hybridbiler, og snart runder det samlede salg af den populære Toyota Prius 1 million biler på verdensplan. ”Vi har meget høje ambitioner på miljøområdet, så skridtet til at belønne de bilister, der tænker i miljørigtige baner, var ikke langt. Med denne aktivitet ønsker vi at slå et slag for biler, der er særligt skånsomme mod miljøet – uden at pege fingre og med et lille glimt i øjet”, slutter René Mouritsen.

Den gratis parkering er en forsøgsordning, der indtil videre kører i København i parkeringskælderen på Israels Plads, men inden længe vil der blive etableret endnu en Prius parkering i Sallings parkeringshus i Århus.

Kilde: bilpriser.dk