Mød verdens mest bæredygtige bilproducent under COP15


BMW er for femte år i træk kåret af Dow Jones Sustainability Index, som verdens mest bæredygtige bilproducent.

Pressemeddelelse - BMW - Verdens mest bæredygtige bilproducent

I midten af december kan man opleve fremtidens miljøvenlige biler køre rundt i Københavns gader, for BMW sponsorerer både el- og brintbiler til FN’s Klimatopmøde. Men det er ikke kun de delegerede, der kan få indblik i fremtidens transportmidler. Københavnerne kan også få svar på spørgsmål om de nye teknologier ved at deltage i de events, som BMW er med til at holde.


”Where do we go from here?”
I forbindelse med COP15 inviterer Louisiana og BMW offentligheden til et åbent symposium med store internationale navne inden for arkitektur, design, kunst og teknologi. I paneldiskussionen "WHERE DO WE GO FROM HERE?" kan man blandt andet møde kunstneren Olafur Eliasson, designeren Patricia Urquiola og Ulrich Kranz, som er chef for det innovative “project i” hos BMW Group. Med udgangspunkt i paneldeltagernes idéer og fremtidsvisioner vil de diskutere de nye udfordringer, som klimaproblematikken medfører, og se på hvilken indflydelse bæredygtighed får på de kreative miljøer. Det foregår lørdag den 12. december fra kl. 10-17. Læs mere på Louisiana.dk.

Olafur Eliassons “Your mobile expectations: BMW H2R project”
På Louisiana kan man også opleve Olafur Eliassons kunstprojekt “Your mobile expectations: BMW H2R project”. Eliasson transformerer avanceret industrielt design til et kunstobjekt, som både kritisk og poetisk reflekterer over sammenhængen mellem global opvarmning og bilindustrien. BMW H2R race car, som kører på brint, er oprindeligt lavet til at opnå fartrekorder uden brug af fossile brændstoffer. Eliasson har fjernet bilens ydre skal og erstattet den med flere komplekse og gennemsigtige lag af stål og is. Kunstbilen kan ses indtil 10. januar 2010.

BMW og COP15
Som officiel bilsponsor stiller BMW en flåde på over 30 biler til rådighed for VIP-transport under konferencen. Det drejer sig om BMW 520d Sedan og den brintdrevne BMW Hydrogen 7. BMW integrerer også fire MINI E i flåden af biler, der skal transportere de delegerede fra Bella Center ud til showcases, som viser grøn teknologi.
Frank-Peter Arndt, Member of the Board of Management of BMW AG, siger: “BMW Group er verdens mest bæredygtige bilproducent. I 2009 blev dette for femte år i træk bekræftet af det anerkendte Dow Jones Sustainability Index. Ingen producent bruger ressourcerne mere effektivt. Og vi vil fortsætte denne kurs, både i forhold til vores produkter og til produktionen af dem. Det er vores erklærede mål, at bæredygtighed skal være grundprincippet for, hvordan alle processer i værdikæden defineres”.

Biler i bybilledet
BMW er desuden officiel supporting partner i Hopenhagen. Søndag den 13. december præsenterer Hopenhagen den klimavenlige motorparade CO2 E-Race, som vil køre gennem Københavns gader. Her kan alle familier, venner og bekendte se nogle af de mange bæredygtige biler, som vil blive en del af vores fremtid. Man kan for eksempel se den elektriske MINI E, som i sit design og sine køreegenskaber lever godt op til den klassiske bil. Og man kan også se BMW’s Hydrogen 7 bil, som udstøder vand i stedet for CO2.