Nyudviklet Hyundai i20 afløser Getz

Med sit friske og appellerende design, komfortable og fleksible interiør, høje sikker-hedsniveau og dynamiske køreegenskaber er den nye Hyundai i20 i løbet af nogle måneder klar til at afløse den mest populære Hyundai-model i Danmark til dato – Hy-undai Getz.

Hyundai i20 bygger på den succes, Hyundai har opnået med de øvrige nye modeller – i10, i30 og i30cw – og fuldender dermed kvartetten af kompakte og moderne biler i i-serien. Set i lyset af de aktuelle økonomiske forhold på det danske marked, efterspørger forbrugerne mindre bil og mere værdi for pengene, når det gælder bilen. Hyundai’s i-serie imødekommer netop forbrugernes behov!
Hyundai regner med at sælge ca. 2.000 eksemplarer af Hyundai i20 i 2009, og det totale salg ventes at overgå Getz’ ca. 17.000 eksemplarer (solgt mellem 2003-2008). I Danmark introduceres to benzin og to dieselversioner omkring 1. marts 2009 med tre års ubegrænset garanti.

i20-Frt
Hyundai i20 forventes introduceret i marts 2009

Bredt motorudvalg Hyundai i20 kommer til Danmark med fire forskellige motorvarianter. Fælles for dem er, at de i forhold til forgængerne har højere ydelser, forbedret driftsøkonomi og lavere emissioner. Den nye 1.2 liters benzinmotor med 78 hestekræfter har en CO2 udledningen på blot 124 g/km, og den kører 19,2 km/l ved blandet kørsel efter EU-normen. 1.4 liters benzinmotoren har 100 hestekræfter og fås med enten manuel gearkasse eller automatisk transmission. 1.4 liters dieselversionen fås med enten 75 eller 90 hestekræfter – begge har manual gearkasse.

Sporty design Hyundai i20 er designet i Hyundai’s europæiske R&D hovedkvarter i Rüsselsheim i Tyskland, og den følger stilmæssigt i fodsporet af de roste i10 og i30 modeller. Den er længere og bredere end forgængeren, og femdørs versionen har en hjulafstand på 2.525 mm, der både giver den et sporty look og et rummeligt indre. Designet er præget af tydelige Hyundai elementer som kraftig forkromet kølergrill, store integrerede forlygter og markante baglygter. Bilens personlighed understreges yderligere af mange smarte detaljer: Indfarvede kofangere, dørtrin samt sidespejle. Derudover antenne monteret på den bageste del af taget og nye dørhåndtag. Bilen fås i 10 nye farver - herunder den moderigtige krystalhvid.

Rig på udstyr Luksus og fleksibilitet præger Hyundai i20’s rummelige og generøst udstyrede kabine. Begge udstyrsversioner – Classic og Comfort – har et omfattende standardudstyr (af-hængigt af version): Radio med fire højttalere, CD og MP3 audiosystem med integreret skærm, multifunktionsrat, højdejusterbart førersæde, fjernbetjent centrallås samt el-drevne vinduer og sidespejle.

Europæiske køreegenskaber Helt i overensstemmelse med det dynamiske design giver den nyudviklede undervogn sporty og adrætte køreegenskaber. De fleste tests i forbindelse med udviklingsarbejdet blev foretaget i Europa (kørsel under varme forhold i Spanien, kuldetest i Sverige og højhastighedstest i Tyskland), og Hyundai’s ingeniører har sikret sig, at affjedringen har den fasthed, som foretrækkes af europæiske bilister. Støjen i kabinen er reduceret ved udpræget brug af lyddæmpende materialer.

ESP er standard Hyundai i20 har et højt aktivt og passivt sikkerhedsniveau. Den høje grad af adræthed og respons spiller en afgørende rolle, når det gælder om at undgå uheld. Skulle den værste situation opstå, er kabinen beskyttet af højstyrkestål i det robuste karrosseri, seks airbags (front-, side- og hoved-) som standard, aktive nakkestøtter, sikkerhedsselestrammere foran, den seneste generation af ABS bremser, det elektroniske stabilitetsprogram ESP og EBD (elektronisk fordeling af bremsekraft). Denne sikkerhedspakke er yderligere forstærket af Isofix beslag på bagsædet og sikkerhedsselealarm på alle fem siddepladser. Hyundai går efter et fuldt femstjernet resultat i EURO Ncap crashtesten.

Praktisk og bekvemmelig i20 er også bilen, der imødekommer alle de praktiske behov i hverdagen. Den har 60:40 splitbagsæde, bagagerum med lav læssehøjde og et rumindhold på 295 liter, mange aflægningsrum i kabinen - herunder en afkølet boks mellem sæderne - og to kopholdere. Bekvemmeligheden understreges af godt udsyn fra alle sæder, fjernbetjent centrallås samt multijusterbart rat med integrerede betjeningsknapper til radio.