Verdenspremiere i Danmark hos alle Volkswagen-forhandlere fra uge 48

4944_thumb
Med den nye Golf BlueMotion demonstrerer Volkswagen hvad der er teknisk muligt her og nu: segmentets mest miljøvenlige bil er på det danske marked. Med et CO2-udslip på blot 99 g/km og et forbrug på over 26 km/l, sætter Volkswagen ny standard for hele Golf-klassen og lader på samme tid økonomi, miljøvenlighed og køredynamik gå op i en højere enhed.
Kompromisløs
Med den helt nye Golf BlueMotion demonsterer Volkswagen på fornemste vis, hvad der er muligt når man forener den bedste tilgængelige teknik med kompaktklassens mest helstøbte bil, Golf. Golf BlueMotion er den bil i kompaktklassen, der formår at køre længst på literen, hele 26,3 km på en liter diesel er de officielle målinger resulteret i.

4944_large

Dansk verdenspremiere
Det er naturligvis ikke tilfældigt, at Danmark får lov til at blive foregangsland for det nye dydsmønster blandt øko-bilerne. Det internationale klimatopmøde i december måned er et af udvælgelseskriterierne, men også den succes, som Volkswagens her til lands høstede med Lupo 3L, har fået Europas største bilproducent til at pege på Danmark som oplagt kandidat til introduktionen af den nye Golf BlueMotion.

Motoren i den nye Golf BlueMotion er en 1,6 l common-rail TDI motor med 105 hk. At man kan være miljørigtig uden at være bovlam, demonstrerer denne turbodiesel til fulde: allerede ved 2.000 omdrejninger når den det maksimale drejningsmoment på 250 Nm. Tophastigheden for Golf BlueMotion er 190 km/t og 0-100 km/t nås på 11,3 sekunder.

Mere end varm luft
Generelt er det Volkswagens vision, at gøre vores miljøvenlige teknologier tilgængelige for et bredt publikum. Det er med andre ord at gøre miljøvenlighed hverdagsanvendelig. Med Golf BlueMotion gør Volkswagen bæredygtighed håndgribelig og lader andre blive ved snakken om emmissionsfri kørsel.

Det særligt lave forbrug opnår Golf BlueMotion ved samspillet mellem følgende teknologier:
Med den nye Golf BlueMotion har Volkswagen ændret ved karroseri og front for at optimere aerodynamikken og man har tilføjet start-stop-systemet og genindvindingen af bremseenergien. Ligeledes har man tilføjet specielle rullemodstandsoptimerede dæk.
Eksteriøret på den nye Golf BlueMotion adskiller sig fra basismodellen på følgende punkter: sortlakeret front og kølergitter med kromlameller, stødfanger og sidelister i sportsligt R-line-design. 15" letmetalfælge "Wellington", mørktonede baglygter, spoiler i GTI-design, BlueMotion-labels for og bag. Tillige er sidespejle og dørhåndtag lakerede i bilens farve og undervognen er sænket.

Interiøret i Golf BlueMotion er optimeret med bl.a. særligt blåt indtræk (design Scout), krom ved lyskontakter samt ved spejl- og vinduesknapper, climatronic (fuldautomatisk to-zoners aircondition) og igangsætningsassistent er standard. Det samme er sædevarme foran, forlygtesprinklere, opvarmelige sprinklerdyser og kørecomputer "Plus" med gearvalgsanbefaling. Dette gør alt sammen den nye Golf BlueMotion til en rigtig god pakke til en fornuftig pris.

Golf BlueMotion er leveringsklar hos alle Volkswagen-forhandlere fra uge 48 / 2009.