Fremsynet hybridteknologi og verdenspremiere på Peugeot 3008

Når Peugeot præsenterer sin stand på den 79. udgave af biludstillingen i Genève, bliver det med verdenspremiere på den helt nye og innovative model: Peugeot 3008 som standens store stjerne. 3008 er en fusion af flere eksisterende biltyper: SUV, MPV og hatchback og rummer samtidig en række innovative teknologier, som forener køreglæde med respekt for klima og miljø. Ud over det brede modelprogram præsenterer Peugeot desuden en række langsigtede klima- og miljøbevidste løsninger, der både gælder tohjulede, trehjulede og firehjulede køretøjer.


  Peugeot har skarp fokus på at udvikle biler med et reduceret brændstofforbrug og dermed et lavere CO2-udslip. HYbrid-teknologien er et klimaeffektivt gennembrud, som er resultatet af mange års intens forskning, og på biludstillingen i Genève viser Peugeot konceptbilerne RC HYbrid4, PROLOGUE HYbrid4 og HYbrid3 Compressor, der alle har et imponerende lavt brændstofforbrug og CO2-udslip.

  Peugeot går forrest i kampen mod drivhuseffekten
  Peugeots klima- og miljøstrategi omfatter ikke kun fremtidsbiler og -teknologi. Peugeots Blue Lion standard er udtryk for mærkets ambition om i dag at kunne tilbyde alle en bil, som bidrager til at nedbringe CO2-udslippet og dermed mindske drivhuseffekten. Et af kravene til Blue Lion-modellerne er bl.a. at de maksimalt må udlede 130 g CO2 pr. km, og kigger man på salget af personbiler i Europa er hver sjette bil med et CO2-udslip på under 120 g pr. km en Peugeot. Det svarer til 1 300 000 Peugeot-biler – en betydningsfuld volumen, som har afgørende positiv effekt på klimaet.

  Lavest CO2 i Europa
  Peugeot markerede sig i 2008 med et gennemsnitligt CO2-udslip på alle solgte biler i Europa på cirka 138,2 g/km og det gør mærket til den absolutte leder, når det gælder biler med et lavt brændstofforbrug og CO2-udslip. Dette illustreres på Peugeots stand, hvor man kan opleve en række kendte modeller med et særligt lavt CO2-udslip: Peugeot 207 med et CO2-udslip på kun 99 g/km, Peugeot 107 med et CO2-udslip på 106 g/km, Peugeot 3008 med et CO2-udslip 130 g/km og ikke mindst Peugeot 407 med et CO2-udslip på 129 g/km.

  I-3008_0812ps007

  Det bedste af alt i Peugeots nye cross-over: 3008
  Peugeot 3008 er Peugeot standens store verdensnyhed. Den er et helt nyt alternativ, der tilbyder en moderne, fleksibel og klima- og miljøbevidst løsning. 3008 henter sin styrke i blandingen af forskellige bil-koncepter, som samtidig er kombineret med en række nye teknologier (eksempelvis Dynamic Roll Control, Grip Control etc.). Denne kombination giver en unik mulighed for at forene modsætninger som køreglæde i en ”høj” bil, forbedret trækkraft med respekt for klima og miljøet – for eksempel udleder den mest brændstoføkonomiske motor (1,6 HDi 109 hk med 6-trins semiautomatisk gearkasse) kun 130 g CO2 pr. km

  3008 - en fusion af genrer i design og opbygning
  Designerne bag 3008 har formået at kombinere den fremrykkede forrude med elementer fra SUV-konceptet, så som den lave bagklap, de store sideruder og den høje køreposition, og det giver en harmonisk fusion af forskellige genrer.
  Indvendigt mødes man af en ergonomisk rigtig og luksuriøs førerplads, der minder om cockpittet i et fly. Passagererne kan nyde godt af den gavmilde rummelighed, det høje komfortniveau og fleksibiliteten, der gør hverdagen lidt lettere. Samtidig er der mulighed for at udstyre 3008 med et panoramaglastag, der har et glasareal på 1,6 m2, hvilket gør kabinen endnu mere lys og luftig.

  Multiflex tredobler bagagerumspladsen
  Peugeot 3008 er udstyret med et Multiflex interiør, der kan udnyttes efter behag. Bagagerumsgulvet kan varieres i 3 forskellige positioner, bagsæderne er sammenklappelige og det forreste passagersæde kan ligeledes foldes sammen, hvilket betyder, at det er muligt at skabe et helt fladt gulv fra bagklappen til instrumentbordet. Denne unikke konstruktion giver mulighed for at øge bagagerumsvolumenen fra 512 liter til 1604 liter – mere end en tredobling af bagagerumsvolumenen.

  3008 – en cross-over med respekt for klima og miljøet
  Tidligt i udviklingsfasen af Peugeot 3008 har der været fokus på at finde miljøeffektive løsninger. Som et resultat heraf har 3008 en aerodynamik med en modstandskoefficient på 0,296 Cx, optimeret vægt (bl.a. grundet letvægtsmaterialer og lasersvejsninger) og Michelin dæk med lav rullemodstand.

  Peugeot 3008 tilbydes med seks forskellige motorer – fire højt-ydende HDi dieselmotorer med partikelfilter og to effektive benzinmotorer.
  Den mest brændstoføkonomiske motor (1,6 HDi 109 hk med 6-trins semiautomatisk gearkasse) har en CO2-udledning på kun 130 g/km.