Danske Saab BioPower kunder kan køre gratis over Øresundsbroen

Danske Saab kunder, der kører 9-3 BioPower eller 9-5 BioPower, kan i 2008 køre gratis over Øresundsbroen for at tanke miljøvenligt E85 brændstof i Sverige.

saabi

Køber man en Saab 9-3 eller 9-5 BioPower i 2008, får man et gratis 10 turs kort til Øresundsbroen, så man kan køre til Sverige for at tanke miljøvenlig bioethanol. Brokortet dækker turen til de første fem optankninger, og vil man fortsætte med at køre miljøvenligt, kan man rekvirere et nyt 10 turs kort hos GM Danmark.

Nærmeste mulighed for at tanke E85 brændstof ligger 27 kilometer fra Københavns Rådhusplads.

- Det er jo nok kun relevant for Saab ejere i København, der selvfølgelig også skal være villige til at bruge den lille times tid, det tager at køre til Sverige og tanke. Men vi synes ikke, det skal være fraværet af E85 i Danmark, der står i vejen for, at kunder til en Saab BioPower kan prøve, hvor enkelt og ukompliceret det er at køre mere miljøvenligt end normalt, siger informationschef Erik Morsing, GM Danmark.

Selv om turen til Sverige indebærer en omvej for en Københavner på 50 kilometer, giver det en pæn nettogevinst for miljøet at tanke E85 i stedet for almindelig benzin.

Hver optankning med 50 liter E85 i stedet for 95 oktan benzin sparer miljøet for godt 75 kilo CO2. På årsbasis bliver det ca. fire tons mindre CO2 udslip fra bilen.

- Så de 15 kilo CO2 der dannes ved at køre til Sverige for at tanke er rigelig tjent hjem i det totale CO2 regnskab, siger Erik Morsing.

- Det er dog ingen hemmelig, at vi meget gerne så den danske regering satte fart i indførelse af E85 bioethanol brændstof i Danmark. Vi er snart det eneste land i Nordeuropa, hvor man ikke har det på tankstationer.