Ford søger bilister til testkørsel af elektrisk Focus

Indbyggerne i London bliver blandt de allerførste til at opleve Fords seneste 0-emissions teknologi.
BlobServer-1.gif
Bydelen Hillingdon i London søger frivillige bilister, der skal teste Fords elektriske Focus BEV (Battery Electric Vehicle). Bilen er specielt udviklet til den engelske regerings vision om demonstration af biler med ultra-lave CO2 normer, der løber af stablen næste år
Op til 20 husholdninger fra London-bydelen skal testkøre Ford Focus BEV i en tre-måneders periode. De vil bidrage til undersøgelsen af teknologiens muligheder for potentiel fremtidige anvendelse i Fords europæiske personbiler.
Hillingdon bydelen står for opsætning af den infrastruktur, der skal installeres i og omkring bydelen fra begyndelsen af 2010. Testdeltagerne udstyres også med opladnings-stationer til brug i husstanden.

Ford_Focus_Elbil

Bilerne kommer fra en flåde af Ford Focus BEV prototyper, der er produceret til et konsortium bestående af Ford, Scottish & Southern Energy og Strathclyde University sammen med London bydelen.
Joe Greenwell, formand for Ford Britain siger "Elbiler repræsenterer et vigtigt skridt i Fords arbejde frem mod en mere effektiv og bæredygtig mobilitet. Hos Ford ser vi frem til at samarbejde med projektets partnere om, at udvikle et bæredygtigt marked for el-biler i Europa.


Ford Focus BEV
Ford Focus BEV prototypen er baseret på den nuværende Focus model men får en helt ny elektrisk motor fra leverandøren Magna.
Ved kørsel i Ford Focus BEV reduceres den lokale CO2-emissionen til nul, uden at sætte begrænsninger for brugernes behov. Samtidig vil Ford Focus BEV stadig have alle de velkendte Focus kvaliteter og matche kravene til en familiebil for op til fem personer.


Prototypen er udstyret med et nyudviklet lithium-batteri med en kapacitet på 23kWh og en chassis-monteret 100kW el-motor. Focus BEV har en rækkevidde på op til 120 km pr. opladning og en tophastighed på 136 km/t. Opladning af batteriet tager fra seks til otte timer, hvis der bruges et almindelig 220 volt stik fra husholdningen.