VW introducerer tredje version af miljøkonceptet BlueMotion


4816_thumb

Passat BlueMotion Technology 1.6 TDI med 105 hk og 22,2 km på literen

De danske forbrugere kan allerede nu bestille tredje version af Volkswagen Passat fra Volkswagens miljøkoncept "BlueMotion".
Den første Passat BlueMotion så dagens lys allerede tilbage i 2007. Derefter introducerede Volkswagen dieselmotoren med 110 hk, som allerede hører til 2. generation af BlueMotion- konceptet. Nu kan Volkswagen præsentere den tredje version: Passat BlueMotion Technology med 1.6 liters TDI-motor og 105 hk er klar til at gøre det endnu bedre end forgængerne.
Den nye miljøvenlige Passat præsterer at køre 22,2km pr. liter diesel, det er nøjagtig samme forbrugstal som første generation af Golf BlueMotion kunne bryste sig af.

4816_large

Den nye Passat BlueMotion Technology, er udstyret med en 1,6l TDI motor med 105 hk og bl.a. start-stop-systemet og energi-genvindingssystemet er med til at spare på de dyre dråber. Dertil kommer detaljer som dæk med lavere rullemodstand, aerodynamiske forbedringer og anbefaling af valg af gear, som vises i displayet.
CO2-udslippet er på 118g pr. kilometer (119g for Variant). Common-rail-indsprøjtningen sikrer støjsvag kørsel, samtidig sørger et moment på 250 Nm allerede fra 1.500 - 2.500 omdrejninger for, at man ikke kommer til at savne trækkraft. Passat BlueMotion Technology når en tophastighed på 193km/t.

Mangfoldigt udvalg

Passat BlueMotion Technology kan bestilles i udstyrsvarianterne Trendline og Comfortline.
Netop dette tiltag er gjort ud fra Volkswagens overbevisning om, at man ikke skal gå på kompromis med sit udstyrsniveau for at kunne køre grønt. Med Passat BlueMotion Technology er det med andre ord blevet lettere at vælge en miljøvenlig bil, der til fulde kan opfylde såvel sælgerens som familiens divergerende behov.

Som illustration af det høje udstyrsniveau skal nævnes, at Trendline versionen bl.a. har følgende standardudstyr: Start-Stop-system, energigenvindingssystem, ESP (elektronisk stabilitetsprogram) der sikrer optimal kontrol af bilen i kritiske situationer. Systemet omfatter samtidig ABS-bremser, komfortbremseassistent for optimeret opbremsning, hjulspinsregulering (ASR) samt elektronisk differentialespærre (EDS), der sikrer bedre fordeling af trækkraften. Midterarmlæn foran med opbevaringsrum, kromringe omkring instrumenter, førersæde med højdejustering. Bagsæderyglæn asymmetrisk delt så det er muligt at lægge ned, inkl. midterarmlæn. Hovedairbagsystem til for- og bagsædepassagerer inkl. sideairbags foran. Fartpilot. Aircondition Climatic. Radio med CD-afspiller „RCD310" med mp3 funktion og 8 højttalere er ligeledes standard. Mindre pris
Det er ikke kun prisen, der er gjort skarpere, også forbrugstal, CO2-udledning og den halvårlige ejerafgift er blevet mere attraktive med seneste skud på Volkswagens grønne vision. Sammenlignet med forgængeren Passat BlueMotion 2,0 TDI m 110 hk (sedan) er CO2-udslippet reduceret med 10g pr/km (fra 128 til 118), brændstofforbruget er faldet, således at Passat BlueMotion Technology kører 22,2 km/l mod forgængerens 20,4 km/l og som direkte konsekvens heraf er afgiften sænket fra 1.610 kr. til 1.300 kr. pr. halvår.